Lauri Laukkanen - Keittiopsykologiaa-29-3

Terapian tarpeessa

Juuri nyt oon terapian tarpeessa. Toiset vuodet on rankempia kuin toiset. Työelämässä tuntuu, että aina on melkoinen myllerrys päällä. Silti voin ainakin omassa työhistoriassani tunnistaa myös poikkeuksellisia vuosia. Mulla sellainen osui menneeseen vuoteen. Ja nyt puhun todellakin tarkoituksella tästä hellepehmeimpään loma-aikaan. Miksi?

Keskellä lomaa alkaa mieli muistaa ja havaita inhimillisyyden hienoutta (sen voi todellakin nähdä some-päivityksistä). Mitä sä oot huomannut itsestäsi tänä kesänä? Tai mistä oot nauttinut poikkeuksellisen paljon? Ainoastaan pysähtyessään voi nähdä tarkasti. Voidakseen hyvin ja palautuakseen ihminenhän tarvitsee lähinnä lepoa ja vaihtelua. Joskus irrottautuminen vaatii vaan liikaa aikaa. Mä tarvitsin nyt keittiöterapiaa.

#KeittiöpsykologiKysyy: Minkä ruuan valmistaminen tekee sun mielelle hyvää?

Monilla työ on nykyään tosi abstraktia. Työssä ei saa useinkaan tarpeeksi kokemusta, että teki riittävästi. Tämä on yksi iso syy, miksi ruuanlaitto terapoi – Tekee tarpeeksi, saa valmiiksi, asialle tulee päätös!

Ruuan valmistaminen saa ihmisen keskittymään tähän hetkeen. Saa helposti mielen ja kehon samalle akselille. Sinä ja raaka-aine – siinä hetkessä pysähtyen, ollen. Mä ajattelen, että se on lahja, itseltä itselle. Ruoka on rakkauden muoto..

 

Terapoituneena, Keittiöpsykologi Satu, joka taitaa kirjoittaa ensi kerralla RAKKAUDESTA.

 

ps. Kertokaahan facessa, vastauksianne Keittiöspykologin kysymykseen!! Ja mä kerron omani.

Lauri Laukkanen - Keittiopsykologiaa-13
#KeittiöpsykologinResepti: Ainoastaan pysähtyessään voi nähdä tarkasti.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kategoriat:

#KeittiöpsykologiKysyy, #KeittiöpsykologinResepti, Pysähtyminen, terapia